2018 yılına kadar 81 ilde tamamlanması planlanan projeyle Türkiye’nin karasal ve sucul biyolojik çeşitliliğine ilişkin harita ortaya çıkarılacak.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından yürütülen ve 81 ili kapsaması planlanan projede bugüne kadar 34 ilde 9 binden fazlası bitki, 1202’si de hayvan olmak üzere toplam 10 1258 takson tespit edildi.
2018 yılında tamamlanması planlanan projede ortaya çıkan verilere göre tespit edilen 1157 taksonun gıda üretiminde, 1036 türün bitkisel ilaç sektöründe, 485 türün ise peyzaj bitkisi olarak kullanıldığı belirlendi. Proje kapsamındaki çalışmalar, doğal varlıkların insanın gündelik hayatını sürdürebilmesi için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından yürütülen Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 2013 yılında başlatılan projede bugüne kadar 34 ilde çalışmalar tamamlandı, 42 ilde ise halen devam ediyor. 2018 yılına kadar 81 ilde tamamlanması planlanan projeyle Türkiye’nin karasal ve sucul biyolojik çeşitliliğine ilişkin harita ortaya çıkarılacak.
(Evrensel)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…