Kategoriler: ManşetTürkiye

Türkiye Kobani için ayakta

Üç haftadır IŞİD kuşatması altındaki Türkiye’nin Suriye sınırındaki Kobani’de sokak çatışmalarının başlaması üzerine direnişe destek vermek ve IŞİD’i protesto etmek için binlerce insan sokağa çıktı.

Kobani’deki kritik durum üzerine Hakların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu’ndan ‘acil çağrı‘ notuyla paylaşılan mesajda “Kobane’de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobane’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz” denildi.

Bunun üzerine İstanbul’dan Şanlıurfa’ya, Van’dan Diyarbakır’a Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen eylemlere polis saldırısı düzenlendi. Kadıköy’de eylem yapan gruba polis TOMA’nın tazyikli suyuyla saldırırken, emniyet güçleri Diyarbakır’da ise biber gazı kullandı. Antalya’dan Taksim’e birçok yerde de Kobani için oturma eylemleri yapılıyor.

Taksim’de Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi başladı. Kadıköy’de ise Altıyol’da toplanmaya başlandı. Beşiktaş’ta toplananlar sloganlarla yürüyüş yaptı.

HDP Sultangazi İlçe Örgütü üyeleri, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını, Karayolları Mahallesi’nden TEM otoyoluna yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

HDP Kartal İlçe Örgütü ile HDK Kartal Meclisleri, Kobani’ye yönelik saldırılarını Kartal Ahmet Şimşek Koleji önünden Kartal AK Parti İlçe binası önüne yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Sarıgazi’de sokağa çıkan halka, polis saldırdı. Vatan İlköğretim Okulu’nun önünde bir araya gelen halk, sloganlarla yürüyüşe geçti. Halk, kaymakamlık binasının önüne geldiğinde polis, gaz bombaları ile saldırdı.

Öte yandan İMC’nin geçtiği bilgiye göre Almanya’da Stutgart, Nürnberg, Essen, Frankfurt, Manhheim, Hagen; İsviçre’de Bern; Fransa’da Paris ve Strasbourg, Avusturya’da Viyana kentlerinde eylemler yapılıyor.

(İMC Tv, Diken)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi