Baraka, 30 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında Taksim’de üç gün sürecek bir eğitim düzenliyor: “Katılımcı Süreçleri Kolaylaştırıcılık Eğitimi”
Eğitim dili ingilizce ama türkçe çeviri imkanı da sağlanıyor. Facebook sayfasında üç günlük eğitim sürecince katılımcıların programın tamamında hazır bulunması koşulu olduğu belirtilmiş. Filiz Telek, Chris Corrigan, Tatiana Glad, Lara Toensman, Bora Sarı, Yeliz Mert ve Deniz Üçok tarafından verlecek eğitimin ücreti ise katılımcıların gönlünden ne koparsa tarzı ile belirlenecek. Eğitim duyurusunda bu durumu şekilde ifade ediyor Baraka ekibi, “Asıl olarak sizi bütçeniz ve şükran duygunuz rehberliğinde bir miktarı armağan etmeye davet ediyoruz. Katkı payınızı belirlerken kalbinizin sesini dinlemenizi öneriyoruz”
Biz de eğitimin içeriği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve Yeşil Gazete okurlarını bilgilendirmek için Baraka’dan Filiz Telek’e, “Baraka nedir, ne zaman kuruldu?”, “Katılımcı Süreçleri Kolaylaştırıcılık Eğitimi” ne demektir, eğitimden amaçlanan nedir?” sorularını yönelttik.
Eğitim duyurusunda bir gezgin, ortak akıl/kalp kolaylaştırıcısı, yeryüzü aktivisti ve topluluk örgütleyicisi olarak tanımlanan aynı zamanda Cesur Yeni Dünya projesi ile kendini ve dünyayı dönüştüren kişi ve toplulukların ilham verici hikayelerini aktaran Filiz Telek, “Katılımcı Süreçleri Kolaylaştırıcılık Eğitimi”ni düzenleyen Baraka’nın 1 ay önce oluştuğunu, kendilerinin bir kurum ya da stk olmadıklarını, insiyatif olarak tanımlanabileceklerini belirtiyor.
Katılımcı süreçleri kolaylaştırıcılık eğitimi’nde gruplar ile birlikte çalışmalar yapıldığını kaydeden ve eğitime her kesimden insanları çeşitliliği sağlamak açısından beklediklerini belirten Filiz Telek, bir şirketin veya bir park forumunun ya da bir okulun bu eğitimi aldıktan sonra kendi konuları ile ilgili süreçleri yönetme becerisi kazandıklarını, Park Forumları örneğinden gidersek forum sırasında bir karara varıldığında o karar doğrultusunda ilerlemek için ne yapılması gerektiği ile ilgili çalışmaların bu eğitimi almış kişiler tarafından daha organize bir şekilde yürütülebileceğini belirtiyor
Eyleme geçme odaklı tasarlanmış bir eğitim programının bulunduğu “Katılımcı Süreçleri Kolaylaştırıcılık Eğitimi”nde eğitime iştirak edenlere hayalini kurdukları projelere başlayabilme ve benzer pratikleri paylaştıkları bir toplulukla eğitimden ayrılma olanağını verilecek. Eğitimde Açık Alan (Teknolojisi), Dünya Kafe, Konuşma Çemberi, ProAction Kafe, U Teorisi, Kaordik Tasarım gibi teknikler ve eğitim metodları kullanılacak.
Eğitim ile ilgili bilgileri ve güncellemeleri facebook sayfasından takip edebilirsiniz.
Eğitime katılım için Baraka’nın web sitesindeki kayıt formunun doldurulup baraka.iletisim@gmail.com adresine gönderilmesi yeterli.
Haber: Alper Tolga Akkuş
(Yeşil Gazete)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…