Adatepe Taşmektep
Tatille öğrenmenin bir arada gerçekleştiği seminerlerin yanı sıra düzenlenen bir dizi etkinlikte atölye çalışmaları düzenlenerek üretim de yapılıyor. Adatepe köyünün terkedilmiş eski okul binasının restorasyonuyla kazanılan Taşmektep doğa ile iç içe bir ortam sunuyor. Seminerler bazen Taşmektebin serin dersliklerinde, bazen de bahçedeki yüzyıllık çamların gölgelediği bahçede ağustos böceklerinin refakatinde yapılıyor. Katılımcılar seminer dışındaki saatlerde denize girmek, doğa içinde yürüyüş yapmak, köy kahvesinde tavla oynayıp köylülerle muhabbet etmek imkanı buluyor. Akşam yemekleri genellikle hep birlikte köyün kahvelerin birinde yeniyor.
Bu senenin ilk programı 5 – 8 Temmuz tarihleri arasında Ömer Madra’nın vereceği “ İklim değişikliği, gezegenin son durumu ve küresel aktivizm” semineri.
12 – 15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen “ Uzakdoğu dinleri” seminerini Kürşat Demirci veriyor. Önceki senelerde dinler tarihine Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam kültürü başlıklarını ele alan Kürşat Demirci kendine özgü üslubuyla katılımcıları bu sene Hint ve Çin alemlerine götürecek.
Adatepe köyünün de bir parçası olduğu Kazdağlarının mitolojisi de başka bir seminer konusu.
Altınoluk’taki antik Antandros kentinin kazılarını yürüten Yasemin Polat ve Gürcan Polat bölgede yaptıkları çalışmaları farklı bir bağlamda ele alacaklar.
Mithat Sancar 9-12 Ağustos tarihlerinde düzenlenen “ geçmişin uzun gölgesi “ başlıklı seminerde dünyadaki somut örneklerden yola çıkarak “ hafıza” ve “hesaplaşma” konularını edebiyat ve sinema alanından örneklerle ele alarak tartışacak.
AÜ SBF öğretim üyelerinden Nuran Yıldız Türkiye siyasetine dair ilginç bir konuyla katılıyor. “İmaj inşası ve karizma”
“21.yy’da fotoğraf okumaları” seminerinde Kamil Fırat ve Orhan Alptürk herkesin fotoğraf çektiği ve bir anlamda fotoğrafçı olduğu bir zamanda katılımcılarla “ fotoğrafın semantiği”, “fenomenolojik bağlamda fotoğraf”, “ yeni dil arayışları” gibi konuları konuşacaklar.
Bu sene ayrıca iki de atölye çalışması var. “Uzakdoğu dinleri” seminerinin gerçekleşeceği 12 – 15 Temmuz haftasında Cihangir Yoga’dan Gül Dirican yoga çalışmaları yapacak.
Ekmek atölyesi ise bu senenin en ilginç atölyesi olacağa benzer. Köyün geleneksel fırınlarında köylü kadınlarla birlikte doğal buğdayla ekmek yapılacak. Geleneksel bilginin korunup, aktarılmasını amaçlayan bu atölyede unutulmak üzere olan eski tatları geri kazanmaya çalışacak.
(Yeşil Gazete Haber Merkezi)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…