Kategoriler: ManşetTürkiye

Suruç Katliamı’na karşı Mersin’de binler yürüdü

Urfa’nın Suruç ilçesinde SGDF’li (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) gençlere yönelik gerçekleştirilen katliam Mersin’de 21 Temmuz Salı günü düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz, AKP’ye seslenerek “AKP IŞİD ile arasına mesafe koymalıdır” uyarısında bulundu.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğü’nde düzenlenen kitlesel etkinlikte 18:00’de Mersin Tren Garı’nda toplanan binlerce kişi Özgür Çocuk Parkına kadar yürüyüş düzenledi. İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen ve polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş boyunca kitle sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Biji Berxwedana Rojava”, “, “Sosyalist gençler onurumuzdur” şeklinde sloganlar attı.

 

Mersin’de bulunan çeşitli siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş boyunca Suruç’taki saldırıda yaşamını yitiren gençlerin resimleri ve çeşitli dövizler taşındı. Yürüyüş Özgür Çocuk Parkında sona ererken burada toplanan kitleye konuşan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü İmam Özdemir, Suruçtaki saldırıyı lanetlediklerini belirtti. Ülke mayın tarlası yapıldı! AKP’nin mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikalarının ülkeyi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü savunan Özdemir, “Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız.Katillere bu zemini hazırlyana politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağınız biliyoruz.Başta Suruç ve Diyarbakır olmak üzere bu katliam ve prpvakasyonların arkasındaki güçlerle birlikte açığa çıkarılarak hesap sorulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

(Mersin Times)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi