Şırnak’ta termik santrale tepki

Şırnak’ta kurulması planlanan termik santrale karşı yapılan tepki pikniğine katılan binlerce kişi santrali istemediklerini dile getirdi.

Şırnaklılar kurulması planlanan termik santrali istemediklerini Cudi Dağı eteğinde, santralin kurulacağı Toptepe köyü mevkiindeki piknikte bir araya gelerek gösterdi.

“İş değil, ölüm vaad ediyorsun”, “Nefes almak istiyorum”, “ Şırnak duman olmasın, termik santral kurulmasın” gibi pankartların açıldığı protesto pikniğinde yapılan basın açıklamasında termik santrale karşı mücadele vurgusu yapıldı.

Şırnak Çevre Platformu’ndan Müslüm Tatar doğayı tahrip edecek yatırımları istemediklerini dile getirdi.

“Başlatılan barış süreciyle terk edilmiş köylerimize, gidemediğimiz ovalarımıza ve yaylalarımıza sağlığımız elden gidecek korkusuyla gitmek istemiyoruz.

“Yıllar boyunca buralarda yatırım yapılmadı. Yapılacak yatırımların bizleri zehirleyecek, doğamızı baştan sona tahrip edecek yatırımlar olmasını istemiyoruz.

“Bu güzelim doğamızın yok edilmesine müsaade etmeyelim. Huzurlu ve barışçıl bir yaşamın olmasa olmazı olan sağlıktır. Siyasal erkin bütün sahiplerinin gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz.”

Tatar termik santral kurmayı planlayan Global-Galata-Acar ve Geliş şirketlerine karşı mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Greenpeace Yerel Hareketler Koordinatörü Reşit Elçin ise, termik santrallerin yaratabileceği kirliliği hatırlattı.

“Termik santraller hava, su ve toprak kirliliğine yol açar, aynı zamanda radyasyon kaynağıdır.”

(Bianet)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi