Türkiye

Selçuk Özdağ’a saldırı soruşturmasında üç şüpheli için yakalama kararı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ‘ın 15 Ocak tarihinde uğradığı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında üç şüpheli sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerden ikisi daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve ‘kasten yaralama’ suçlamasıyla tutuklamaya sevk edilmişti.

Neler yaşandı?

Selçuk Özdağ, 15 Ocak’ta evinin önünde 5 kişi tarafından silahlı ve sopalı saldırıya uğradı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saldırının ardından Özdağ ile ilgili ilk kez yaptığı açıklamada saldırılardan dolayı partisine yapılan eleştiri ve suçlamalara, “Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i tarafı olmadığı saldırılarla ilişkilendirmeye ve yargılamaya cüret etmek terörizmin lügatinden beslenenlerin harcıdır. Aynı zamanda bühtandır, komplodur” diye tepki gösterdi.

MHP lideri, “ABD’deki Başkan değişimiyle eşzamanlı olarak, Serok ve partisinin, aynı şekilde tetikçi köşe yazarlarının hızlandırdığı iftira kampanyaları tesadüfi değil, alçak bir planın mahsulüdür” dedi.

Karar Gazetesi yazarları Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol‘u hedef gösteren Bahçeli yazarlar hakkında “kiralık köşe yazarları” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi’nden Serkan Özcan tarafından yapılan açıklamada “İktidarın küçük ortağı açık bir şekilde siyaseti kriminalize ve terörize etmek için bir gün siyasetçileri diğer gün gazetecileri hedef göstermektedir. Siyasi partileri hedefe koyan, gazetecileri tehdit eden, sokaklara şiddet salan ve siyaseti kriminalize eden yaklaşımın asıl hedefi de sorumlusu da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’dir” denildi.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi