Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, mahkemenin cinayetin işlendiği sırada sanık Ogün Samast’ın arkasından geldiği ileri sürülen kişinin sanıklardan Osman Hayal olup olmadığının tespiti ile ilgili TÜBİTAK ‘bilirkişilik yapabilecek ehliyette personeli’ bulunmadığı cevabını verince, görüntüleri inceleme işi için İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde zabıt kâtipliği yapan Murat Güngördü’ye görevlendirildi.
Zabıt kâtibi bilirkişi Güngördü, 24 Ağustos 2015 tarihinde hazırladığı ilk raporda, görüntülerdeki yanlış kişiyi inceleyince 1 Eylül tarihinde ikinci bir rapor daha hazırladı.
Kâtip Güngördü, her iki raporda da söz konusu kişinin Osman Hayal olup olmadığıyla ilgili herhangi bir bilgiye yer vermezken, görüntüleri yazılı hale dökmekle yetindi.
Sekizinci yılına giren ve bugün yapılacak duruşmayla devam edilecek Dink davasında, olay günü cinayetin faili Ogün Samast’ın arkasından gelen kişinin Osman Hayal olup olmadığı halen belirsiz.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…