Kategoriler: ManşetTürkiye

Resmi Gazete’de yayımlandı: 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı

Resmi Gazete‘de yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi’yle 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı, 33 ile yeni emniyet müdürü ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla yayımlanan kararda 27 yurt dışı misyonuna da içişleri müşaviri atandı.

Görev değişiklikleri

Yayımlanan kararnameye göre, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Bartın Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Diyarbakır Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Erzincan Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Iğdır Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Isparta Emniyet Müdürü Metin Akay, Kırıkkale Emniyet Müdürü Günter Şenses, Niğde Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanarak merkeze alındı.

İçişleri Müşaviri ataması

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanlığı onayıyla 26 emniyet hizmetleri sınıfında ve bir mülki idare amiri hizmetleri sınıfı olmak üzere 27 yurt dışı misyonuna İçişleri Müşaviri ataması yapıldığı bildirildi.

Böylece, merkeze alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Avusturya’ya; Kırıkkale Emniyet Müdürü Günter Şenses, Bulgaristan’a; Tekirdağ Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Bosna Hersek’e ve Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’in Sudan’a İçişleri Müşaviri olarak atamaları yapıldı. Bartın İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş ise İstihbarat Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Hüner, Belçika’ya; İnterpol- Europol Daire Başkanı Lütfi Çiçek, Katar’a; Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Daire Başkanı Özer Korkmaz, Kıbrıs’a; Tanık Koruma Daire Başkanı İlker Arslan, Makedonya’ya ve Havacılık Daire Başkanı Uygar Elmastaşı da Yunanistan’a İçişleri Müşaviri olarak atandı.