Dünya

Portland’da Trump yanlıları ve ırkçılık karşıtları çatıştı: Bir kişi hayatını kaybetti

ABD‘nin Orgeon eyaletine bağlı Portland kentinde ırkçılık karşıtları ve ABD Başkanı Donald Trump‘ı destekleyenler arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir kişi silahla vurularak öldürüldü. Polis, öldürülen kişinin kimliği konusunda bilgi vermedi.

Çatışmalar, Trump’ı destekleyen yaklaşık 600 araçlık konvoyun üç aydır gösterilerin sürdüğü Portland’a gelmesi üzerine başladı.

Gazetecilerin olay yerinden çektiği görüntülerde Trump destekçilerinin araçlarından göstericilere paintball silahı ile ateş ettiği, protestocuların da çeşitli nesneleri fırlatarak karşılık verdiği görüldü.

‘Tüm seçenekler masada’

Arbede sırasında bir kişi silahla vurularak öldü. Ölen kişinin aşırı sağ grup Patriot Prayer’in işaretinin bulunduğu bir şapka taktığı öne sürülürken, olayın iki grup arasındaki çatışmayla bağlantısı araştırılıyor.

Portland polisi ölen kişinin kimliği ya da vurulup vurulmadığıyla ilgili açıklama yapmadı.

ABC News’a konuşan ABD İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf, Federal birliklerin yeniden kente gönderilip gönderilmeyeceği sorusuna, Portland’la ilgili olarak, tüm seçeneklerin masada olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Wolf, yasaların uygulanmasını isteyen yerel ve federal yetkililerin görevlerini getirmelerine izin verilmediğini belirtti.

Mayıs’tan beri devam ediyor

George Floyd’un 25 Mayıs’ta öldürülmesinin ardından Portland’da 29 Mayıs’ta başlayan gösteriler halen devam ediyor.

Portland’da 25 Ağustos’ta yaklaşık 200 protestocudan oluşan bir grup gece saatlerinde kentteki polis merkezine yürümüştü. Caddeki bir çöp konteynırını ateşe veren göstericiler, bina etrafında tedbir alan polislere taş, şişe ve benzeri nesneler fırlatmıştı.

Temmuz’da da göstericiler kentteki mahkeme binasını ateşe vermişti.