“Süpermarketlerde bulunan patlatmalık tüm mısır paketlerinin üzerinde menşei Arjantin yazıyor. Biliyoruz ki Arjantin’in bitkisel üretiminin %75’i genetiği değiştirilmiş tohumlarla gerçekleşmekte ve mısır ekim alanlarının % 84’ünde genetiği değiştirilmiş tohumla üretim yapılmaktadır. Arjantin’ in GDO’suz olarak ürettiği % 16’ lık kısmı Türkiye’ ye gönderdiğini ummak saflık olur.
Tübitak’ta mısırların GDO’lu olduğuna dair analizlerin de yapılmış olduğuna dair iddialar var. Bu analizlere göre mısırların aynı büyüklük ve kalitede olabilmesi için genetiği ile oynanıyormuş. Ağustos ayında yayınlanan Resmi Gazete’ye göre 26 Eylül’den itibaren GDO’lu ürünleri etiketinden görmek ve istemiyorsak tüketmemek hakkımız var. Ancak şu anda marketlerde bulunan mısırlar bu geçiş sürecinde GDO’ lu olabiliyor.”
Özellikle çocukların severek yediği patlamış mısırların yatay gen transferi, GDO kökenli yiyecek alerjileri, GDO geliştirmede kullanılan işaret genleri ve antibiyotiklere direncin artması, GDO’ lardan elde edilen gıdalardaki toksin birikimi, GDO’ larda ve tüketicilerdeki metabolizma değişikleri gibi insan sağlığına olumsuz etkileri olmasının muhtemel olduğu bildiriliyor.
(Yeşil Gazete)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…