Paris’te her ayın ilk pazar günü otomobillere yasaklanan meydanlar yüz güldürüyor

Fransa’nın başkenti Paris’te, bir süredir her ayın ilk pazar günü, ünlü Şanzelize Caddesi başta olmak üzere bazı alanlar trafiğe kapatılıyor. Ünlü caddede çocuklarıyla yürüyüşe çıkan Parisliler ve kenti ziyarete gelen turistler ise uygulamadan bir hayli memnun.

Paris Belediyesi’nin sitesindeki bilgilere göre, şehrin birinci ve dördüncü bölgeleri arası yanı sıra Şanzelize Caddesi her ayın ilk pazarı araçlara kapalı oluyor.

Ayın ilk pazarı yedi-sekiz saat araç trafiğine kapalı olan alanlarda, Paris  sakinleri ve turistler, bu sürede yaya olarak ya da bisiklet, paten veya scooter’la gezebiliyor.

2016’ta ilk olarak Şanzelize Caddesi’nde yürürlüğe giren uygulama başkentin başka bölgelerine genişletildi. Bu ay uygulama, 7 Ağustos’a denk geldi.

Turistler de memnun

AA’ya konuşan Macaristan’da yaşayan Filistinli Seher Şakra, tatil için geldiği Paris’te, Şanzelize Caddesi’nin araçlara kapatılmış olmasının iyi bir fikir olduğunu söyledi.

 

İspanyol turist İrati Laraudo da dünyanın kötü bir durumda olduğuna belirterek, “Arabasız bir günün güzel bir fikir olduğunu düşünüyorum. Bu uygulamayı başka kentlerin de denemesi gerekir” dedi.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi