Kategoriler: ManşetTürkiye

New York Times’ta Gezi Direnişi için tam sayfa ilan hazırlığı

Yurtdışında yaşayan ve Gezi Parkı direnişlerine destek vermek, gerçekleri sansüre takılmadan, anaakım medyanın süzgecinden geçirmeden aktarmak isteyen yurttaşlarımız, başlattıkları yardım kampanyası ile bir gün içerisinde New York Times’ta tam sayfa ilan yayınlatacak miktarı toplamayı başardılar.

Dünyanın önde gelen bağış ve destek sitelerinden indiegogo.com üzerinden 3 Haziran tarihinde başlatılan kampanyada toplanması hedeflenen ve New York Times’ta tam sayfa ilan verilmesi için gerekli olan $53.800’lük fon bir gün içerisinde aşılarak 4 Haziran 10:00 itibariyle $74.900 toplandı. İlandan artan bütçe ile ne yapılacağına da yine destekçiler karar verecek.

Kampanya mesajında kampanyanın hiçbir parti, organizasyon ile bağlantısı olmadığı belirtilirken şu anda kampanya sitesi üzerinde son 10 saat içerisinde destekcilerin beraber şekillendirdiği 3 metin oylamaya açılmış durumda. Metinler farklı üsluplara ve hedef kitlelere göre yazılmış olsa da mesajları ortak: Bu mücadele sadece bir park için değil, herkes için demokrasi istenen barışçıl, partisiz, bayraksız bir mücadele.

Oylamanın sonucuna göre belirlenecek metin en kısa süre içerisinde NY Times gazetesinde tam sayfa olarak yayınlanarak Gezi Parkı Direnişi’nin ABD’deki sesi olacak.

Yeşil Gazete olarak süreci takip ederek yayınlanacak metnin Türkçe çevirisini de sizlerle paylaşacağız.

Kampanya hakkında detay ve oylanan metinlerin İngilizce’leri için tklynz

VERSION 1 – SOFT VOICES TOGETHER ECHO LOUDER

What started as a peaceful protest to save Istanbul’s Gezi Park from demolition, quickly turned violent – thousands of protesters were rocked by the force of Turkish police with chemical weapons and water cannons expelling them from the park. Turkey stands as a global economic power today – but will now be recognized by the world for condoning brutal police retaliation that strikes at the pillars of democracy.

VERSION TWO — A BIT HARSHER/LONGER

From the Citizens of Turkey:

The violent response to a peaceful protest to save Istanbul’s Gezi Park symbolizes an autocratic government’s increasing encroachment on the civil rights of the country’s citizens. We hope for a new dialogue—one that can restore the trust of Turkish citizens in a government that positioned Turkey as a global economic power, but which is now being recognized around the world for condoning harsh police retaliation striking at the pillars of democracy.

VERSION 3 – Trying to be concise, crisp and clear and focus on American reader.

A Call-To-Action for all Global Citizens:

The Turkish people have been outraged by the excessive and violent reaction of their government to a peaceful protest to save Istanbul’s Gezi Park.

 

Click for more details

(Yeşil Gazete)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi