Kategoriler: Ekonomi

Neredesin Robin Hood?

İngiltere’de evsiz yaşayan insanların sayısının, küresel kapitalizmin ekonomik krizinin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği geçtiğimiz üç yılda %25 arttığı saptandı.
Doğu İngiltere’de 50 binden fazla insanın evsiz olduğu açıklanırken, hükümetin uyguladığı bütçe kesintilerinin bu artışın ana sebeplerinden biri olduğu düşünülüyor.

Sağlık araştırmaları yapan Ssentif’in bu konudaki incelemesini yorumlayan yöneticis Judy Aldres, durumu şu şekilde yorumluyor:

“Birmingham’da evsiz popülasyonu 2009-2010, 2010-2011 dönemleri arasında %25 arttı, ancak harcamalar 7.8 milyon pounddan 5.5 milyon pounda düştü.”Evsizlere barınma sağlamak için yardım toplayan bir dernek olan Crisis’in yöneticisi Duncan Shrubsole da “Talep artarkan, evsizlere yapılan yardımlar kesiliyor. Hükümet konut yardımları bütçesinden keserken, biz ihtiyacımız olan ev sayısının yalnızca bir kısmını yapabiliyoruz” dedi.

Konuyu haberleştiren Socialist Worker (Sosyalist İşçi) gazetesi de, yaşayacak yeri olmayan insanların sayısının 40 bin 20’den 50 bin 290’a çıkmasının, hükümetin yalnızca parası olanlarla ilgilendiğinin en güncel kanıtı olduğunu yazdı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi