Kategoriler: ManşetSivil Toplum

Mimar Sinan’a ‘başbakanlık ofisi genişletilecek’ açıklaması ile tahliye talimatı

Yazar:
Haber Merkezi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuarı’na “Binadan 5 gün içerisinde oradan çıkın” diye tebligat gitti. Tahliye yapılmazsa binanın elektrik ve suyunun kesileceği, polis zoruyla da öğrenci ve öğretim görevlilerinin binadan atılacağı açıklandı.

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’na Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisini genişletmek için “Binadan 5 gün içerisinde çıkın” şeklinde talimat gönderildi. Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamayla tahliye kararı eleştirildi.

Sosyal medyada ve medyada binanın olası AKP iktidarında 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak hizmet vereceği ifade edildi.

16 Nisan referandumundan sonra Başkanlık sistemi ile yönetilen Türkiye’de Başbakanlık Ofisinin neden genişletileceği sosyal medyada tartışıldı.

İmza kampanyası başladı

Üniversitenin tahliyesi kararına karşı change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı.

Çağrı metninde “Geçmişle gelecek arasında bağ oluşturduğuna inandığımız binamızın, öğrenciler olarak elimizden alınmasını istemiyoruz” denildi.

Mezunlar ve öğrenciler: #çıkmıyoruz

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı mezun ve öğrencileri de sosyal medyadan “#çıkmıyoruz”, ve “#msgsüevindekalsın” etiketleriyle karara tepki gösterdi:

“Bütün sanat dallarının bir arada eğitim aldığı, dayanışmanın ve kardeşliğin iç içe olduğu üniversitemizden çıkmak istemiyoruz. Her türlü tahliye girişimine karşı hocalarımızın yanında olduğumuzu ve bu kararı kesinlikle kabul etmeyeceğimizi saygıyla belirtiriz.”

Tahliye edilmezse polis zoruyla boşaltılacak

Üniversite rektörlüğüne pazartesi gününe kadar binayı boşaltmaları için tebligat gönderildi.

Beşiktaş Kaymakamlığı’na da binanın boşaltılmaması durumunda; salı günü binanın elektrik ve suyunun kesilmesi ve polis eşliğinde tahliye işlemlerinin başlatılması için tebligat gitti.

“Müze yapılacak” dendi

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dokuzuncu İdare Dava Dairesi’ne yapılan itirazın gerekçe gösterildiği tebligat yazısında, binanın müze olarak hizmet vereceği gerekçe gösterildi.

Yargı süreci devam ediyor

Öte yandan binanın akıbeti ile ilgili dava süreci bir buçuk yıldır devam ediyor. Okul yönetimi konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığıyla da irtibata geçti.

Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamada ise, tahliyenin kabul edilebilir bir şey olmadığı belirtildi. Karara karşı idari mahkemede yeni bir hukuki süreç başlatıldığı da ifade edildi.

 

(Bianet)

Önceki Haberler

Bir çocuk, deprem ve TOKİ savaşı: Terk etmeyeceğiz!

Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…

11/02/2025

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…

27/12/2024

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…

27/12/2024

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…

24/12/2024

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…

16/12/2024

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…

15/12/2024