Sosyal ağ sağlayıcılarının şu ana kadar Türkiye’de hukuki ve mali temsilcisi bulunmadığını, hakları saldırıya uğrayan kişilerin müracaat edeceği veya cevap alacağı bir merci bulunmadığını ifade eden Yıldız teklif ile bu kanalların oluşturulacağını söyledi.
Kanuna karşı çıkanları eleştiren Yıldız yeni önerilerde de bulundu:
Erişim engeli koyulan platformlara, yasaklı sitelere VPN (sanal özel ağ) üzerinden de erişimin önlenmesi için yeni ve köklü tedbirler alınmalı, uluslararası işbirliği geliştirilmelidir. Söz konusu platformlar, topluma haber ulaştırmaktan ziyade, kullanıcı sayısını artırmak uğruna kendilerini hiçbir disipline bağlı görmemektedir.”
Düzenlemenin internet ve sosyal medya mecralarının Türkiye’de hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için yapıldığını belirten Yıldız, “Cumhur İttifakı, sosyal medya bataklığını ıslah edecek, sosyal medyada da insanın onuru korunacak, özel hayatın gizliliğine saygı duyulacak, lekelenmeme hakkı gözetilecektir” dedi.
Ağlara uzaktan erişim sağlayan Virtual Private Network (VPN) Türkçede Sanal Özel Ağ olarak adlandırılıyor. VPN ile kullanıcı, internete başka bir IP adresi üzerinden bağlanarak, engellenmiş sitelere de girebiliyor. Oluşturulan ağ sürücüsü şifreli olduğu için ağdan iletilen veriler tanınmazken, üçüncü şahıslar kullanıcının ne yaptığını göremiyor.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…