Merkel Türkiye’ye geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel Pazar günü Türkiye’yi ziyarete geliyor. Merkel’in sözcüsü ziyaretin güvenlik konuları, mülteciler ve Suriye’deki son durum üzerine olacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi’nin Alman milletvekili Ska Keller, 8 Ekim 2015’te Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada Avrupa Birliğinin Erdoğan ile kirli bir pazarlık içinde olduğunu söylemişti.

Erdoğan’ın Brüksel ziyareti esnasında kimsenin Türkiye’de yaşanan terör olayları, Kürt köylerine ve şehirlerine yapılan saldırıları sormadığını, Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili tek bir söz söylemediğini belirten Ska Keller, bunun nedeninin AB ile Erdoğan arasında yapılan kirli bir pazarlık olduğunu söyledi. Bu pazarlığa göre Türkiye’den Avrupa’ya göç eden Suriyeli mültecilerin geçişinin durdurulması karşısında Türkiye’de yaşanan savaş ortamına ve hak ihlallerine Avrupa Birliği göz yumacak.

No dirty deal with ErdoganKurdish villages are under attack, press freedom is violated and where is the EU´s voice? They are silent and court President Recep Tayyip Erdoğan. Turkey should stop the refugees and therefore we do not criticise them? Here the European Union gets it really wrong. This dirty deal is not worthy of the European values.

Posted by Ska Keller on Thursday, 8 October 2015

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi