Mardin’de 10 yaşındaki çocuğa tecavüz eden 28 yaşındaki Mehmet Şirin A. hakkında çocuğun ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan iddianame hazırlandı. Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında Mehmet Şirin A.’nın yargılanmasına başlandı.
Mezopotamya Ajansı‘ndan Ahmet Kanbal‘ın aktardığına göre; olay 28 Mayıs 2022’de yaşandı. Ağabeyi ile hayvanları otlatmaya giden 10 yaşındaki kız çocuğu, kendileri gibi hayvan otlatmaya giden Mehmet Şirin A.’nın kız çocuğunun ağabeyini uzak bir yere göndermesinin ardından tecavüzüne uğradı. Çocuk yaşananları eve gelince ninesine anlattı. Ninesinin çocuğun yaşadıklarını aileye aktarmasının ardından Mehmet Şirin A. hakkında şikayetçi oldu.
Dosya kapsamında tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi‘ne konulan Mehmet Şirin A., ifadesinde tecavüzü inkar etti. Şirin A. aileleri arasında “husumet olduğu” ve bu nedenle kendisine “iftira atıldığı” iddiasında bulundu. Ancak kız çocuğunun elbiseleri üzerinde yapılan incelemeler ve DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu kız çocuğunun elbiseleri üzerindeki DNA örnekleriyle Mehmet Şirin A.’nın DNA’sı uyuştu.
Konuya dair konuşan Mardin Barosu avukatlarından Leyla Sarohan, ortaya çıkan delillerin sanığın suçu işlediğine dönük kesin kanıtlar olduğunu dile getirdi. Yaklaşık beş aydır yargılamanın devam ettiğini ifade eden Sarohan, “Bu suç işlenirken, mağdura karşı bir cebir de uygulandı. Her ne kadar nitelikli cinsel istismar suçu meydana gelmişse de aynı zamanda cebir ve darp suçunu işlediği de göz önüne alınmalıdır. Biz burada sanığın cebir suçundan da cezalandırılmasını gerektiğini mahkemeye ısrarla söyledik” dedi.
Savcılık mütalaasında da sanığın nitelikli cinsel saldırının yanı sıra cebir suçundan da cezalandırılmasının istendiğini kaydeden Sarohan, yarın (2 Şubat) görülecek olan duruşmaya katılım çağrısında bulundu. Ailenin desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Sarohan, ailenin şikayetini geri çekmesi yönünde sürekli baskı altına alınmak istendiğini belirtti.
Leyla Sarohan, “Aileye şikayetlerini geri çekmeleri yönünde çok fazla baskı yapılmakta. Mardin Barosu Çocuk Hakları da davaya müdahil olmak istedi ancak mahkeme tarafından katılma talepleri reddedildi. Bu tür dosyalarda destek olmadığında ne yazık ki, aile kendini yalnız hissediyor, mahkemelerde sahipsiz dosya olduğu gerekçesiyle yanlış kararlar verebiliyor” ifadelerini kullandı.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…