Kategoriler: LGBTİ+Manşet

Malta da LGBT evliliği tanıdı

Malta Parlamentosu’nda dün kabul edilen bir tasarıyla LGBT evliliği resmen tanındı. İşçi Partisi’nin çoğunlukta olduğu parlamento ayrıca LGBT çiftlere evlat edinme hakkı da tanındı.

Muhalefetteki Milliyetçi Parti milletvekilleri oylamada çekimser kalmayı tercşh ederken, Milliyetçi Parti lideri Simon Busuttil, LGBT evliliği onayladıklarını, ancak evlat edinme hakkına karşı olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği’nin en küçük ülkesi Malta’da Katolik Hıristiyanlığı devletin resmi dini olarak kabul ediliyor.2011’de yapılan bir referandum sonucunda boşanma yasağı kaldırılmıştı.

‘Yasa LGBT çiftler e çocukların hakları için önemli bir aşama’

Karar ülkenin LGBT örgütleri tarafından sevinçle karşılandı. Mecliste kabul edilen tasarının katı sağlayan Malta LGBT Hareketi’nin koordinatörü Gabi Calleja, evlilik hakkını ‘LGBT çiftler ve onların çocuklarının eşit haklara sahip olması için büyük bir aşama’ olarak değerlendirdi.

Malta’ya birlikte dünyada LGBT evliliklerini yasal kabul eden 19 ülke oldu. Arjantin, Brezilya, Kanada, Fransa, İzlanda, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, İspanya, Güney Afrika, İsveç, İngiltere ve Uruguay’ın yanı sıra Meksika ve ABD’nin bazı eyaletlerinde de LGBT evlilikleri tanınıyor.

(DW/MaltaToday/ Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi