Yeşil Ekonomi Programı kapsamında Yeşil Düşünce Derneği ve Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği ortaklığıyla düzenlenecek “Kriz Çağında Güncel Meseleler: Enerji” konulu webinar 30 Mart Çarşamba günü saat 13.00‘te çevrim içi olarak Zoom platformunda gerçekleşecek.
Toplumsal, ekonomik ve ekolojik temel bir sorun alanı olan enerjide yaşanan kriz Rusya‘nın Ukrayna‘yı işgaliyle birlikte çok daha keskin bir hal aldı.
Türkiye’de ise ayrıca artan enflasyon, zam oranları, elektrik faturaları, enerji üzerinden kazanılan rant hırsı için gözden çıkarılan zeytin ağaçları ve sonu gelmeyen ekolojik tahribat projeleri sorunu daha da derinleştiriyor.
Kriz Çağında Güncel Meseleler: Enerji webinarında Prof. Dr. Uğur Emek ile ‘Mega Projelerin Çevresel Etkileri’, Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği (SEFİA) Direktörü Bengisu Özenç ile de “Türkiye’nin 2053 hedefi ve krizler” üzerine konuşulacak.
Geçmişten günümüze izlenen enerji politikalarından, bu noktaya nasıl gelindiği üzerine düşünmek ve çıkış yollarını tartışmak üzere 30 Mart Çarşamba günü saat 13.00’te düzenlenecek webinara buradan kayıt olabilirsiniz.
Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 2005 yılında lisans ve 2008 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 2005 – 2017 yılları arasında görev yaptığı Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda araştırmacı, proje yöneticisi ve son olarak da Makroekonomi Çalışmaları Program Direktörü olarak görev yaptı. Bu yıllar içerisinde sanayi politikası, istihdam politikası gibi farklı alanlarda çalışmalar yürütmüş olan Özenç, 2012 yılından bu yana enerji, ekonomi ve iklim değişikliği kesişimindeki çalışmalara odaklanıyor.
Bengisu Özenç 2020 Eylül ayından bu yana Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği’nin direktörlüğünü yürütüyor; iklim alanında çalışan diğer araştırmacı kişi ve kurumlarla aktif iş birliği yapıyor; Türkiye’nin düşük karbonlu kalkınma gündemini desteklemek üzere veri ve bilgi sağlayacak çalışmalar sürdürüyor.
1989 ile 2016 yılları arasında, Devlet Planlama Teşkilatı’nda Planlama Uzmanı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli çalışmalara ve toplantılara, kamu özel iş birlikleri, kamu ihaleleri ve rekabet politikası alanında çok sayıda yazılı ve sözlü katkı sağladı. Ocak/2016’da doçent olarak atandığı Başkent Üniversitesi İİBF İktisat Bölümünde, Ağustos 2017’de profesörlüğe yükseldi. 2019 yılından beri İktisat Bölüm başkanlığı görevini sürdürüyor. Aynı zamanda Karar gazetesinde haftalık köşe yazıları yazıyor.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…