Kızılcahamam Barınağı’nda dehşet görüntüleri

Kızılcahamam Barınağı’nda bir gönüllünün çektiği görüntüleri ‘dehşet verici bir çözümsüzlük’ olarak nitelendiren HAYKURDER, durumu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Ankara’da Kızılcahamam Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakımevi’nde bir bakımevi gönüllüsünün çektiği görüntüler, köpeklerin tutulduğu çok kötü koşulları belgeledi. Çekimlerin kendilerine iletildiğini belirten Hayvanları Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER), “Hukuksuzluk bir yana, dehşet verici bir çözümsüzlük söz konusu” ifadeleriyle barınakta yaşananlara tepki gösterdi.

 ‘Görüntüler vicdanları sızlatıyor’

Gönüllünün yaptığı ihbarı incelerken karşılaştıkları manzara karşısında son derece kaygılandıklarını belirten HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı şunları söyledi: “Görüntüler vicdanları sızlatıyor. Bunları bize ulaştıran gönüllü, durumu Belediye Başkanı ve görevlilerle de iki kez görüştüğünü ifade ediyor. Ancak Belediye Başkanı “insanların huzuru, hayvanlardan daha değerli” yanıtını vermiş. O kentte insanların da hayvanların da huzuru ve refahı kıymetlidir ve bunu tesis etmek belediyenin görevidir. İnsanların huzuru hayvanlar yok edilerek, insanlık dışı muamelelere maruz bırakılarak tesis edilemez.”

Tarım Bakanlığına çağrı

Belediye Başkanı Süleyman Acar’a seslenen Paçalı, “Hayvanlar bakımsızlıktan ve açlıktan ölüyor. Birbirini yiyiyor. Ölenler ya padoklarda ya da görüntülerde de görüldüğü üzere boya bidonlarından bozma çöp kovalarında. Yaşayanlar tedavi edilmiyor. Ölene dek sağlık hakkından mahrum bırakılıyor. İçinizde zerre Allah korkusu varsa bu vicdansızlığı durdurun” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetim yetkisi olduğuna dikkat çeken ve göreve davet eden dernek, barınağa acilen müdahale edilmesini istedi; Kızılcahamam Belediye Başkanlığı hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete