Kategoriler: EnerjiManşet

Karabük’te “Faturanı güneş enerjisi ödesin” projesi

Karabük İl Özel İdaresi tarafından kırsalda içme suyu için açılan sondajlardan depoya suyun taşınmasında ve su depolarının otomatik olarak klorlanmasında kullanılmak üzere güneş enerjisinden üretilen elektrik projesinin ilki Ovacuma beldesinde hayata geçti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Eski, Karabük’te daha önce “Faturanı Güneş Enerjisi Ödesin” projesi başlattıklarını ve bununla ilgili yaptıkları çalışmalarda sona gelerek ilk uygulamayı Safranbolu’nun Ovacık beldesi Kehler köyünden start verdiklerini söyledi.

“Faturanı Güneş Enerjisi Ödesin” projesinin startını Kehler köyünden verdiklerini ve projenin 6 bin 500 TL’ye mal edildiğini kaydeden Eski, “Kırsalda içme suyu için açılan sondajlardan terfili olarak depoya kadar suyun taşınmasında, su depolarının otomatik olarak klorlanmasında, kanalizasyon hizmetlerinde fosseptik kuyularının arıtılmasında kullanılmak üzere ihtiyaç olan bölgelerde uygulamaya konulan güneş enerjisinden üretilen elektrik sayesinde köylülerimiz elektrik parası ödemeyecek. Burada Kehler köyüne bağlı Yağmurlu ve Bulamaç mahallerinde yaşayan yaklaşık 80 kişinin su ihtiyacını güneş enerjisi panelleri ile evlere su basacağız” diye konuştu.

Proje sayesinde vatandaşların elektrik parası ödemediğini belirten Eski, “Karabük ilinde güneş enerjisinden elektrik üreterek, içme suyu terfili sistemlerde bu çalışmayı yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

(İha)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi