Yeşil Gazete olarak kadın ekoloji ve iklim aktivistleriyle konuşmak, hikayelerini anlamak, ama asıl olarak birer kadın aktivist olarak yaşadıklarını, erkeklerle çalışma pratiklerini, kadın aktivist olmanın avantaj ve dezavantajlarını öğrenmek amacıyla hazırladığımız “Kadın aktivistler konuşuyor” serimizin üçüncü konuğu Su ve Vicdan Nöbeti‘nden hatırlayacağımız Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Pınar Bilir.
Kadınların eylemlerde çoğunlukla polis ve eylemciler arasındaki tansiyonu düşürmeye çalışan, olayları yatıştıran taraf rolüne büründüğünü anlatan Bilir, bu durumun sorgulanmadığını ifade ediyor.
Bilir ayrıca toplantılarda belli bir konuda bir öneri getiren ya da fikrini ifade eden kadınların, düşüncelerini gruba kabul ettirmede erkek yoldaşlarına göre daha fazla çaba göstermek durumunda kaldığını anlatıyor.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…