Kategoriler: ManşetTürkiye

Kabataş Yalancıları listesi

Gezi Parkı Nöbeti sırasında 1 Haziran 2013 arihinde Kabataş İskelesi yakınında başörtülü bir kadının, öğle saatlerinde çocuk arabasında bulunan çocuğu ile birlikte iken bir grup deri ceketli, belden yukarıları çıplak, başlarında siyah bandanalı kişi tarafından sözlü ve fiziksel tacize uğradığı haberlerinin mobese kameraları, polis raporları ile kesinkes iftira olduğunun anlaşılmasından sonra bu yalana ortak olan herkesin listesi twitter.com/kabayalancilar hesabı üzerinden yayınlandı.

Yatsı olduğunu farketmeyerek halen bu yalan da ısrar eden Sabah Gazetesi haber merkezi dışında 1 Haziran 2013 gününden bu yana, “Evet ben de görüntüleri gördüm. Durum çok kötü” minvalinde tamamen uydurma açıklamalar yapan, yazılar yayımlayan, Gezi Parkı Nöbeti’ne mesafeli bakan tüm insanları kışkırtma maksatlı yapıldığı artık belli olan bu asparagası iddia edenler arasında kimler yok ki!

Listede ismi bulunan herkesin bu kumpasa ortak olmadığının bilincinde olarak, duyarlı isimlerin de ilk günlerde hadisenin doğru olma ihtimaline karşı sosyal medya paylaşımlarında, “Eğer doğru ise …” öneki ile yorumlar yaptığını da anımsatarak listeyi paylaşıyoruz

2 Mart’ta açılan ‘kabataş yalancıları’ Twitter hesabından (@kabayalancilar) bugün Kabataş yalanına ortak olan isimlerin tam listesi yalanlandı. Birinci sırasında Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı yer aldığı 58 kişi yer alıyor.

 

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi