Japonya’da bulunun 54 nükleer reaktörden sadece beşi çalışıyor. Japonya’da nükleer reaktörlerden elde edilen elektrik %90 azaldı. Bu çarpıyı azalmaya rağmen Japonya’da kara kışın ortasında elektrik sıkıntısı yaşanmıyor.
Fukuşima’da yaşanan nükleer felaketten sonra hem felaketin yaşanmasına sebep olan koşullar hem de alternatif enerji kaynakları üzerinde derince düşünmeye başladılar. Greenpeace Akdeniz, Fukuşima’da yaşanan nükleer felaketten sonra nükleer santral işleten santraller şirketler ve regülatörler mercek altına alındığına dikkat çekiyor.
Japonya’da başlayan tartışmaların merkezinde nükleer santral işleten şirketlerin politikacılarla olan yakın ilişkileri, şirketlerin ekonomik çıkarlarını ön planda tutmaları sonucu güvenlik standartlarına yeterince önem vermemeleri ve nükleer güvenlik komisyonunda yaşanan yolsuzluk skandalları. Komite üyeleri reaktörün güvenlik kontrolleri ve stres testi esnasında nükleer sanayiden para kabul etmesi bulunuyor.
(Ntv)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…