Kategoriler: ManşetTürkiye

İzmir’de huzurevi arazisi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı‘nın geçen yıl İzmir‘de statüsünü “özel sosyal tesis alanı” olarak değiştirdiği araziyi satışa çıkardığı öğrenildi.

Arazinin satışı Özelleştirme İdaresi tarafından “Yatırımcılara Duyuru” başlığıyla yayımlanırken, alan için geçici teminat bedeli 600 bin TL, son teklif verme tarihi de 7 Aralık olarak açıklandı.

Dava açılmıştı

BirGün‘de yer alan habere göre, bahsi geçen arazi için Özelleştirme İdaresi tarafından daha önce yapılan plan değişikliği ile 1 emsal ve 5 kat hakkı tanınmış, arazinin de özelleştirme kapsamına alındığı belirtilmişti.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de imar planı değişikliğine karşı dava açmıştı.

Şile’de 53 dönümlük arazi de satışa çıkarıldı

Öte yandan, İstanbul Şile’de de 53 dönüm hazine arazisi satışa çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi tarafından yayımlanan ilana göre, Şile Balibey Mahallesi’nde iki ayrı parselde toplam 53 dönüm devlet arazisi, 26 Kasım’da ihale edilecek.

Atatürk Ormanı’na yakın bitişik vaziyetteki iki arsadan, yoğun ağaçlı 9 bin 914 metrekare alan için tahmini bedel 9 milyon 914 bin TL olarak hesaplanırken, 43 bin metrekarelik ikinci arsanın tahmini bedeli ise 43 milyon TL olarak belirlendi.

İlk arazi açık teklif usulü, ikinci arazi ise kapalı teklif usulü ile satışa çıkarıldı.

Bunlarla birlikte, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve mezunları, üniversitenin arazisine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “sit alanı statüsünü yeniden tanımlama” kararını yargıya taşıdı. Yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açılırken, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nün 158 yıldır kampüs alanı niteliğinde olduğu da hatırlatıldı.