Yetkililer, çökmesi durumunda aşağı vadide bulunan barajın taşmasına ve Berner Oberland bölgesindeki Lütschinen kasabasının sular altında kalmasına yol açacak buzulu izlemesi için kriz masası oluşturdu.
Ekipte görevli, buzulları inceleyen bilim dalı glasiyoloji uzmanı Martin Funk, kütledeki hareketliliğin nedenlerini şöyle özetledi: “İki senaryo üzerinde yoğunlaştık. Bir ihtimal, tehlike arzeden tabaka buzulun diğer kısmından kendiliğinden ayrıldı. İkinci olasılık ise, kütlenin üst tabakaları tabanı beslemediği için buzul çökmeye başladı. Bu tabiki küresel ısınmayla ilintili. Fakat bu dağlık bölgede buzul canlı bir organizma aynı zamanda”
Öte yandan, 2 bin 800 metre yüksekliğe sahip bu dev kütleyi seyir imkanı veren civardaki dağlık alanda bulunan tırmanma parkurlarının da geçici olarak kapatıldığı bildirildi.
(euronews)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…