Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çoğu barış bildirisi imzacısı 330 akademisyen ihraç edilmişti. İhraç edilenler arasında çok sayıda AÜ SBF’li akademisyen de bulunuyordu.
İhraç edilen akademisyenlerden anayasa hukukçusu Murat Sevinç dayanışma gecesinin konuğuydu. İhraç sözcüğünü yetersiz bulan Murat Sevinç yapılan işlemin düpedüz atılma olduğunu söyledi.
İktidar kim olursa olsun akademi muhalif olmak zorunda diyen Sevinç bugünlerin mutlaka geçeceğini, ümitsizliğe gerek olmadığını belirtti.
Murat Sevinç Türkiye’de çok köklü bir anayasacılık geleneğinin olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin önündeki sorunları ancak daha fazla demokrasi ile aşabileceğini söyledi.
İktidarın akademiye yaptıklarını IŞİD’in Palmyra’da yaptıklarına benzeten Sevinç “bu bir yok etme harekatı, ama bunlara rağmen dayanışmanın bu kadar güçlü olması çok sevindirici” diye konuştu.
Yeşil Gazete
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…