Kategoriler: Kültür-SanatManşet

İşçi Filmleri Festivali Ankara ve İstanbul’da başlıyor

Gönüllülük esasıyla 19. kez düzenlenecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Ankara ve İstanbul’daki ilk gösterimleriyle bugün (2 Mayıs’ta) başlıyor.

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara ayağı bu akşam (2 Mayıs) saat 18.30’da Kuğulu Park’ta düzenlenecek yürüyüşle başlayacak, ardından Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki kokteyl ve film gösterimiyle devam edecek.

Oyuncu, yönetmen, yazar Onur Gazdağ ve oyuncu Çisil Cansu Özer’in sunuculuğunu üstlendiği açılışta, Nejla Demirci’nin yönetmenliğini yaptığı “Kanun Hükmü” filminin de Türkiye galası gerçekleşecek.

Açılış gecesine Dedemin Bol Şalvarı ve Sağlık Emekçileri Korosu eşlik edecek.

Festival, gönüllülerin çalışmasıyla Ankara’da ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Film gösterimleri 8 Mayıs’a kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Mülkiyeliler Birliği’nde yapılacak.

İstanbul’un açılış filmi Ken Loach’tan

İstanbul’daki açılış ise bugün saat 19.30’da Beyoğlu Sineması’nda düzenlenecek ve gecenin sunuculuğunu oyuncu Güzide Arslan yapacak. Oyuncu Menderes Samancılar’a teşekkür ve onur plaketinin verileceği gecede her yıl olduğu gibi bir set emekçisi de sahneye davet edilecek. Bu yılın set emekçisi görüntü yönetmeni Eyüp Boz.

Festivalin İstanbul açılış filmi, işçi filmlerinin usta yönetmeni Ken Loach’un son filmi olan “Umudunu Kaybetme/The Old Oak” olacak.

Festival kapsamında 8 Mayıs Perşembe saat 20.00’de ise Cemal Reşit Rey Kültür Merkezi‘nde Kardeş Türküler konseri izlenebilecek.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete