Kategoriler: ManşetTürkiye

İnsanlar Nevruz’u kutladı

Daha önce valiliklerin Pazar günü Nevruz Bayramı’nın kutlamalarına izin vermeyeceğini açıklamasına rağmen bugün Diyarbakır’da yüzbinlerce insan bayramı meydanlarda kutladı. Günün erken saatinde kolluk kuvvetleri sert ve organize tedbirlerle etkinliklerin gerçekleşmemesi için yolları tutup insanları alandan uzak tutmaya çalışırken, daha sonra kalabalıklara karşı etkisiz kaldılar.

Geçtiğimiz hafta BDP Pazar günü Nevruz kutlamaları için izin başvurusunda bulunmuş, valilikler ise bu başvuruları reddetmiş, mahkeme kararıyla etkinlik afişleri örgüt propogandası atfedilip izin verilmemişti. Afişlerin içeriği şiddet çağrışımından ve etnik milliyetçi söylemden arı değildi.

Diğer taraftan, İstanbul’da sabah saatlerinde Zeytinburnu’ndaki Kazlıçeşme Meydanı’na gitmek isteyen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyelerine polis müdahale etti. Öğle saatlerinde de Kazlıçeşme’nin arkasındaki sahil yolunun üzerinde yaşanan polis baskısı üzerine olaylar çıktı ve polis’in grubun üzerine gaz bombası attığı, kitlenin de taş attığı bildiriliyor.

(Bianet, Radikal)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi
Etiketler: Nevruz 2012