Kategoriler: ManşetSpor

İlk altın Servet Tazegül’den

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları tekvando erkekler 68 kg mücadelesinde İranlı rakibini mağlup etmeyi başaran Servet Tazagül  Türkiye’ye ilk altın madalyasını kazandırdı.

Mavi köşede tatamiye çıkan Servet Tazegül’ün karşısında Dünya Şampiyonası’nda mağlup ettiği rakibi İranlı Mohammad Bagheri Motemed vardı.

İlk periyot oldukça durgun başladı. Periyodun ortasına doğru göğüs bölgesine attığı tekmeyle İranlı 1-0 öne geçerken, Servet kendisine karşılık verdi ve raunt 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci raundun hemen başında iki isim de birer puan aldı ve skor 2-2’ye geldi. Göğsüne aldığı bir tekmeyle 3-2 geriye düşen Servet, hemen karşılık vermeyi başardı ve arka arkaya puanlar alarak son raunda 5-3’lük üstünlükle girdi.

Son raundda İranlı tekvandocu 1 puan almayı başararak skoru 5-4’e getirdi. Rakibinin aldığı ceza puanlarıyla üstünlüğünü iki farka taşıyan Servet, son saniyelerde bir puan kaybetti ve skor 6-5’e geldi. Maç bittikten sonra İranlı teknik ekibin skora yaptığı itiraz kabul edilmedi ve Servet Tazegül rakibini mağlup etmeyi başararak Türkiye’ye ilk altın madalyasını kazandırdı.

“Madalyayı annem için aldım”
Altın madalya sonrasında açıklamalarda bulunan Servet, “Çok mutluyum. 2008’den beri altını hedefliyordum. İki senedir hiç yenilgim yok. Sakatlığım vardı. Doktorlar benimle çok iyi ilgilendi. Maç günü ağrım kalmadı. Altın madalyayı anneme hediye etmek istiyorum. İki ay önce annemi kaybetmiştim” dedi.

(Eurosport)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi