‘Korunmak zorunda olmam utanç verici’
Onur Yürüyüşü’ne katılan 36 yaşındaki lezbiyen aktivist Milena, “Kimliğim için yürüyüş yapmak zorunda olmam ve polisin beni korumakla görevli olması utanç verici” yorumunu yaptı. Kendisini dindar bir milliyetçi olarak tanımlayan 28 yaşındaki mühendis Milija ise Eşcinsel Yürüyüşü’ne izin veren hükümeti ‘saçma’ davranmakla suçladı ve “Hükümet sapkın ve Hıristiyan olmayan azınlığı; iyi, kanunlara uyan çoğunluğa karşı korumak istiyor. Sonra da demokrasiden bahsediyorlar” dedi.
Tahminlere göre eşcinsel hakları için yürüyen grup bin 500 kişiydi. Anketler Sırpların yüzde 60’ının eşcinselliği kabul etmediğini, nüfusun üçte birinin de kamuya açık alanlardaki eşcinsel etkinliklerini engellemek için şiddet kullanmayı savunduğunu gösteriyor. Müdahalenin ardından yürüyüşün devam ettiğini açıklayan yetkililer bunun, 2001’deki benzer bir gösterinin aşırı sağ grupların olay çıkarmasıyla sonuçlanmasının ardından ülkedeki ilk ‘Eşcinsel Onur Yürüyüşü’ olduğunu hatırlattı. Geçen yıl yapılması planlanan yürüyüş, şiddet olaylarından kaynaklanan endişeler nedeniyle iptal edilmişti. (aa, Reuters)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…