Kategoriler: EkolojiManşet

Havada süzülen akciğerler hava kirliliğine dikkat çekiyor

Kanada Akciğer Derneği, yerleştirdiği havada süzülen bir çift akciğer ile hava kirliliğinin akciğerler üzerindeki etkisine dikkat çeken bir çalışma yaptı.

Dernek, Dünya Akciğer Günü kapsamında hazırladığı yerleştirme ile ülkede her yıl 15 binden fazla insanın kötü hava kalitesi nedeniyle öldüğünü hatırlattı.

Havada olan her şey ciğerimizde

McCann Canada imzalı kampanyada yerden yaklaşık 100 metre yükseklikliğe şeffaf akciğer yerleştirildi. Amaç ise havada olan her şeyin aslında ciğerimizde olduğunu göstermek.

Lungs in the Air adı verilen dört kat yüksekliğindeki şişirilebilir akciğerler daha önceleri Red Bull gibi farklı büyük markalarla da çalışmış olan sanatçı Fezz Stenton tarafından yaratıldı.

Kanada’nın farklı noktalarını dolaşıyor

Geçici yerleştirme Kanada’nın farklı noktalarında gösteriliyor. 25 Eylül Cumartesi Dünya Akciğer Günü kapsamında Calgary’deki East Village Park’ın üzerinde yükselen şişme akciğer yerleştirmesi Halifax ve Toronto şehirlerine de uğrayacak.

Bigumigu’nun aktardığına göre yerleştirmenin bulunduğu her alanda Kanada Akciğer Derneği’nden temsilciler ve uzmanlar akciğer sağlığı hakkında vatandaşların sorularını yanıtlıyor ve insanları bilgilendiriyor.

Kampanya için açılan mikrositede hava kirliliğinin akciğerler üzerindeki etkisi hakkında detaylı bilgi ve çeşitli görselleştirmelerle Kanada’daki şehirlerin hava kalitesi hakkında bilgiler paylaşılıyor.

Harekete geçmenin önemine vurgu yapan Kanada Akciğer Derneği, site aracılığıyla devlet yetkililerine mesaj gönderirken herkesi #LungsInTheAir etiketiyle paylaşım yapmaya davet ediyor.