Kategoriler: Dünya

Halepli aşiretler orduyla ittifak yaptı

Muhaliflerin Halep’te sivilleri hedef alması iç savaşın gidişatını etkiledi. Halepli aşiretlerin Suriye ordusuyla ittifak yaptığı ve Özgür Suriye Ordusu’na karşı harekete geçtiği öğrenildi.

Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin lojistik desteği ile Suriye’de iç savaşı derinleştiren Özgür Suriye Ordusu’nun Esad yanlısı sivilleri katletmesi hem uluslararası alanda hem de ülke içinde tepkiyle karşılandı.

İç iktidar mücadelesine girişerek zafiyet sinyalleri veren işbirlikçi muhalefet, bu kez uluslararası eleştirilerin ve Halepli Sünni aşiretlerin tepkisiyle karşı karşıya.

Halepli aşiretler Suriye ordusuyla ittifak yaptı ve Özgür Suriye Ordusu’na karşı harekete geçti.

Yakın Doğu Haber’in aktarımına göre Fars haber ajansı, terörist grupların aralarında bir aşiret liderinin de bulunduğu 15 sivili öldürmesinden sonra Halepli aşiretlerin Suriye ordusuyla ittifak yaparak ÖSO’ya karşı saldırı başlattığını bildirdi.

Fars haber ajansına açıklamada bulunan Halepli kaynaklar, Al-i Berri, el-Bicare, el-Asasne ve el-Batuş aşiretlerinin ortak bir milis grubu kurma konusunda anlaştıklarını belirtti.

Habere göre bu birliğe katılacak gönüllülerle birlikte orduya destek veren aşiret milislerinin sayısının 40 bine ulaşabilecek.

Lübnan’ın “haber press” sitesi ise dün yaklaşık 15 üyesi muhaliflerce katledilen Al-i Berri aşiretinin bugün eş-Şear, Kerem el-Meyser ve el-Cezmati mahallelerindeki muhalif gruplara saldırarak çok sayıda ÖSO militanını öldürdüklerini duyurdu.

Aşiret milislerinin, dün 15 kadar aşiret üyesini katlettikleri okulu karargah olarak kullanan muhaliflerin karargahını çökerttiği bildirilirken, Halepli aşiretlerin bu darbesinin ardından Özgür Suriye Ordusu grubunun komutanlarından Ebu Halid, aşiretleri intikam almakla tehdit etti.

Öte yandan Fransız haber ajansına demeç veren Suriyeli bir güvenlik yetkilisi, Halep’e yeni birlik ve teçhizatlar nakledildiğini belirterek “kader belirleyici savaş” olarak nitelenen bu operasyonların birkaç hafta daha sürebileceğini açıkladı.

(sendika.org)
Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi