Kategoriler: EğitimLGBTİ+Manşet

Gökkuşağı bayrağı taşıdığı için yargılanan 12 Boğaziçi öğrencisinin duruşması başladı

Boğaziçi Üniversitesi‘nde rektör Melih Bulu‘ya yönelik protestolar sırasında 25 Mart günü LGBTİ bayrakları taşıdıkları için gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 12 kişinin ikinci duruşması bugün Çağlayan‘daki  İstanbul Adliyesi’nde görülmeye başlandı.

24’üncü Asliye Ceza Mahkemesi‘nde 3 Haziran’da görülen ilk duruşmada öğrencilerin adli kontrol kapsamında uygulanan imza atma zorunluluğu kaldırılmış, yurt dışına çıkış yasaklarının ise sürmesine karar verilmişti.

Duruşma öncesi eylem yasağı

Bugün gerçekleşecek duruşma öncesinde Kağıthane Valiliği açıklamada yaparak “Çağlayan Adliyesi Meydanı ve çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan eylem, gösteri, toplanma, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi vb. tarz eylem ve etkinliklerin” bir gün boyunca yasaklandığını duyurdu.

Boğaziçi LGBTİ+ hesabından yapılan paylaşımda ise “Bugün her zamanki gibi yasaklamalar ve baskılarla, polisin ablukası altında gökkuşağı bayrağı taşıdığı gerekçesiyle yargılanan 12 arkadaşımızla dayanışmak için Çağlayan Adliyesi’ndeyiz!” denildi.

‘Hukuksuz yargılamaları kabul etmiyoruz’

Asliye önünde yapılan basın açıklamasında “Gökkuşağı bayrağı taşımayı suç göstermeye çalışan iktidarın LGBTİ+ düşmanlığını toplumun her katmanına yaymaya çalıştığını görüyoruz. Birçok kimlik ve yönelimin sembolü olan bu bayrağın kapsayıcılığından korkanlar, kendi dışlayıcı ve yozlaştırıcı politikalarının kurbanı olmaya mahkumdur” denildi.

Açıklamada “Bu yalnızlaştırıcı politikalarını direnişimizde de kullanmaya çalışan devlete en büyük cevabı yine Boğaziçi direnişi ‘LGBTİ+ hakları insan haklarıdır’ diyerek vermiş ve bu hak mücadelesine omuz vermekten geri durmayacağını her eyleminde son sesiyle haykırmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama “Onur Haftası da Boğaziçi direnişimiz de gösteriyor ki LGBTİ+’lar asla yalnız değildir. Bizler varoluşumuza yapılan bu saldırıları, hukuksuz yargılamaları kabul etmiyoruz” sözleriyle sona erdi.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete