Merkezin çevreyi temizleme ve katı atıkların dönüşümünü sağlama işlevinin yanı sıra işsizleri istihdam etme konusunda da etkin olduğunu söyleyen Neyrab şöyle devam etti:
“Merkezde çalışması için 35 dar gelirli kişi görevlendirildi. Kadınlar atıkları ayrıştırmada, erkekler ise demir ve madeni atıkları ezme işinde çalışıyor. Her görevliye aylık 300 dolar veriliyor.”
İşçilerin sağlık problemleri yaşamasını engellemek için maske kullandığını ve zehirlenmeye karşı aşı yaptırdıklarını belirten Neyrab, geri dönüşüm merkezi ile Refah bölgesinde günlük 120 ton atığın atıldığı ve yeraltı sularına karışan çöplük sorununu çözmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Refah Belediyesi Genel Sekreteri Ali Berhum, merkezin hastalıkların yayılmasını, atıkların suları kirletmesini engellemek için kurulduğunu belirterek, “Atıklar maden, plastik-odun-kağıt ve organik atıklar olarak üçe ayrılıyor” diye konuştu.
(Haberciniz.biz)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…