Kategoriler: ManşetTürkiye

Gazeteciler sokağa çıkıyor!

Gazeteciler meslektaşları Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını protesto edecek. Dayanışma eylemi yarın saat 12.00’de Taksim Meydanı’nda.

Sosyal paylaşım sitelerinde Türkiye’de basın özgürlüğünün kapsamının günden güne daraldığını söyleyen gazetecilerin tepkisi büyüyor. Twitterda #gazetecisokaga başlığıyla örgütlenen eyleme geniş katılım bekleniyor.

Başkentte de gazeteciler yarın eylemde olacak. Ankara’da protestonun adresi Kızılay Meydanı, saat 13.00.

Ergenekon soruşturmasında yeni dalganın yaşandığı gün iki gazeteci de bir başka soruşturmanın fezlekesinde “şüpheli” sıfatıyla yer aldı. Olayın dikkat çekici yanı fezlekeye kaynak olan haberin yalanlanmış olmasıydı. NTV eski genel yayın yönetmeni Mustafa Hoş ve Mirgün Cabas BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterini “telefonla arayarak” düşürmekle suçlanıyor. İddiayı Taraf gazetesi ortaya atmış, ancak aramaların helikopter düştükten sonra yapıldığının ortaya çıkmasının ardından gazete özür dilemişti. Şimdi o iddia savcılık fezlekesinde yer alıyor. Eğer fezleke iddianameye dönüşürse gazetecilerin yargılanması gündeme gelecek. Fezlekenin bir başka dikkat çekici noktası ise suçlanan gazeteci Mustafa Hoş’un helikopterin düştüğü 25 Mart 2009 tarihinde NTV televizyonunda çalışmıyor oluşu. Hoş NTV’de Mayıs 2009’dan itibaren çalışmaya başladığını açıkladı.

-Yeşil Gazete-

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi