Duruşmaya Doğan’ın avukatı Ahmet Özmen, M. Emin Aktar ve Emel Ataktürk katıldı. Avukatlar iddianamede suç tarihi olarak 23.05.2018’in belirtildiğini, ancak delil olarak sunulan dinleme ve teknik takip tarihlerinin 2010-2013 aralığında olduğunu ifade etti. Müvekkilleri hakkındaki delillerin tümünün hukuka aykırı olarak alındığını ve örgüt üyeliği iddiasını kanıtlar nitelikte olmadığını belirten avukatlar Ayşegül Doğan’ın beraatini istedi.
Avukat Emel Ataktürk Sevimli de Doğan’ın gazeteci olarak Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarını izlediğini, Kongre’nin Meclis’ine gıyabında üye yapılıp gıyabında çıkarıldığını kaydetti; “Dosyadaki tüm dayanaklara bakıldığında deliller, müvekkilimizin DTK daimi meclis üyesi olduğu değil, olmadığını kanıtlar nitelikte. Öte yandan katıldığı DTK toplantılarının tümüne de gazeteci kimliğiyle katılmıştır” dedi.
Duruşmaya verilen aranın ardından hükmünü açıklayan mahkeme, Ayşegül Doğan’ın “örgüt üyeliği” suçlamasıyla altı yıl üç ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ceza kesinleşene kadar Doğan hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmedildi.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…