Kategoriler: ManşetUlaşım

Fransa’da bisikletle işe gidenlere vergi indirimi

Fransa Ulaştırma Bakanlığı, bisiklet kullanımını teşvik eden bir proje hazırladı. Bu sene içinde hava kirliliğiyle boğuşan kentte işe bisikletle gidenlere kilometre başına 25 cent verilecek ya da vergi indirimi sağlanacak. Ülkenin ulaşım planında da bisiklete öncelik verilecek.

Fransız Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, araba yerine bisiklet kullanımının hem sağlık hem ekonomi hem de çevreye katkı sağlayacğı belirtildi.

Bakanlık henüz büyük şirketlerle ortak karara varmış değil; fakat çalışanlarının ulaşım giderlerini, otopark ücretlerini ya da benzin harcamalarını karşılayan şirketlerin bu projeye evet demeleri bekleniyor.

Belediye’den de bisiklet teşviki

Şirketlerin yanı sıra belediyelerin de bisiklet projesine katılması bakanlık tarafından talep edildi. Buna göre, belediye başkanları, sokaklara göre bisiklet sürüş hızını belirleyebilecekler. Yayalar ve bisikletliler, motorlu araçlara göre öncelik sahibi olacaklar. Eğer bir otomobil, yaya veya bisiklet yoluna park ederse, daha fazla cezaya tabi tutulacak.

Tren bağlantıları sağlanacak

Fransa hükümeti, tren ve bisiklet arasındaki bağlantıyı da kolaylaştırmayı planlıyor. Bu kapsamda, tren saatleri yeniden düzenlenecek, ara bağlantılar yenilenecek ve tren garlarında bisikletler için güvenli park alanları oluşturulacak.

Fransa genelinde, bisiklet kullanımını savunan ve okullarda bisiklet eğitimini başlatmakla övünen Bisiklet Kullanıcıları Federasyonu, karardan memnuniyet duyduklarını açıkladı.

(Dünya/ Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi