Kategoriler: Spor

Fransa Turu’nda Norveç damgası

Edvald Boasson Hagen, Fransa Bisiklet Turu’nun Gap-Pinerolo arasında koşulan 179 kilometrelik 17. etabını kazandı ve bu seneki ikinci etap galibiyetine ulaşarak Norveç bisikletinin Fransa’daki müthiş performansını sürdürdü. Genel klasman lideri Thomas Voeckler ise kaza yaparak 26 saniye kaybetti.

24 yaşındaki Norveçli bisikletçi, bu sonuçla birlikte Fransa Bisiklet Turu’ndaki ikinci zaferini elde etti. Boasson Hagen, ilk zaferini 6. etapta Lisieux’de elde etmişti. Norveç bisikleti için rüya gibi geçen Fransa Bisiklet Turu’nda bir diğer Norveçli bisikletçi Thor Hushovd’un da iki etap zaferi bulunuyor. Sarı mayoyu uzun süre elinde tutan, daha sonra Fransız bisikletçi Thomas Voeckler’e kaptıran Thor Hushovd, dünkü zaferini Hagen’in önünde kazanmıştı. Tur’a iki bisikletçiyle katılan Norveç, böylece toplamda 4. etap galibiyetine ulaşmış oldu.

2009’da Bahar Klasikleri’nden Gent-Wevelgem’i zaferle kapatarak dikkatleri üzerine çeken Hagen, daha önce İtalya Bisiklet Turu’nda 2009’da bir etap galibiyeti almıştı.

Norveçli Edvald Boasson Hagen, etap galibiyetine ulaşırken, Rabobank’in Hollandalı bisikletçisi Bauke Mollema ikinci oldu. Français des Jeux’den Sandy Casar ise podyumu tamamladı. İniş bölümünde atak yapan ve bu seneki Fransa Bisiklet Turu’ndan etap galibiyeti alamayan Fransız bisikletçilerin makus talihini değiştirmek isteyen Sylvain Chavanel ise gerilerde kaldı ve Cofidis’den Julien El Fares’nin arkasından beşinci oldu.

Genel klasman mücadelesinde ise lider durumda bulunan Thomas Voeckler, Pramartino inişinde bir virajı alamadı ve köşedeki evin garajına girdi. Toparlanması zaman alan Europcar bisikletçisi, genel klasmanda 27 saniye kaybetti ve rakiplerinin yaklaşmasına izin verdi. Cadel Evans, Voeckler’in 1 dakika 18 saniye arkasında genel klasmanda ikinci durumda bulunuyor. Frank Schleck ise 1 dakika 22 saniye farkla üçüncü. Voeckler’in kaza yaptığı virajda, Jonathan Hivert de sorun yaşamış, aynı evin garajına girerek etapta gerilere düşmüştü.

Diğer favorilerle arasındaki farkı kapatmak isteyen Alberto Contador ise inişte büyük risk alarak atağa kalktı ve Euskaltel Euskadi bisikletçisi Samul Sanchez ile birlikte uzun süre önde yer aldı. Fakat geriden gelen Cadel Evans, Andy Schleck, Frank Schleck, Damiano Cunego gibi favoriler farkı kapattı ve İspanyol bisikletçi ile aynı zamanda etabı bitirdi. Tur’a iddialı gelen Liquigas bisikletçisi Ivan Basso ise ataklara cevap veremeyince ve inişte iyi performans gösteremeyince gerilerde kaldı ve genel klasmanda Thomas Voeckler’in de sorun yaşadığı bir günde 3 dakika 49 saniye geride 8. oldu.

Fransa Bisiklet Turu, bugün Pinerolo – Galibier Serre-Chevalier arasında koşulacak olan 189 kilometrelik zorlu 18. etapla devam edecek.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi