Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü‘nün paylaştığı videoda vaşak, geyik, ayı, tilki gibi yaban hayvanları dolaşırken, sosyalleşirken ve yemek yerken görülüyor. Yaban hayatını gözlemlemek ve türlerin gelişimini kayıt altına almak amacıyla kullanılan görüntüleme sistemleri olan fotokapanlar, genellikle ormanlık alanlarda, dağlık bölgelerde ve sulak alanların yakınlarında kuruluyor.
Türkiye’de pek çok farklı yaban hayvanı türü bulunuyor ancak avcılık, zehirlenme, trafik kazaları, hastalıklar vb. nedenlerle pek çoğu yaralanıyor ya da yaşamını yitiriyor. Yavrulama dönemlerinde ebeveynini kaybederek öksüz kalan yavru yaban hayvanları da çoğunlukla hayatta kalamıyor.
Yaban hayatını korumak için çalışan, WWF- Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) başta olmak üzere uluslararası ve yerel ölçekli kuruluşlar, hastalıklar nedeniyle ya da insan eliyle yaşamını sürdürmekte zorlanan yaban hayvanlarının şartlarının iyileşmesi için mücadele ediyor.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…