Kategoriler: ManşetTürkiye

Fırtına etkisini sürdürüyor: Altı kişi hayatını kaybetti

Şiddetli fırtına dünden beri etkisini sürdürmeye devam ediyor. Fırtına sebebiyle İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak‘ta altı kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Şiddetli fırtınayla ilgili açıklama yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), “Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz” uyarısında bulundu.

İstanbul’da gemi battı

İstanbul’da rüzgarın hızı 130 kilometreye çıktı. Dün akşam saatlerinde Kumcular İskelesi‘ne demirli gemilerden AYİS 1 isimli Ro Ro gemisinin halatı koptu. Sürüklenen gemi kıyıya otururdu ve diğer gemiler de lodos nedeniyle batma tehlikesi geçirdi. Gece saatlerinde de dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi su alarak battı.

Kocaeli’de bir kişi hayatını kaybetti

Lodosun etkili olduğu Kocaeli’nde de ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su basarken, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Lodos sebebiyle ilde sekiz kişi yaralandı, bir kişi de hayatını kaybetti.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şiddetli rüzgar ve fırtına sebebiyle 23 ağaç ve bir direk devrilmesi, bir baca yıkılması, iki tabela düşmesi, bir iskele kalıbı çökmesi, 99 çatı uçması ve çatıda tehlike arz eden durumun yaşandığı açıklandı.

Valilik, Derince ilçesinde çatıyla birlikte yere düşen bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

1517’ye yakın ihbar alındı

AFAD, fırtına sebebiyle yaşananlara dair yaptığı açıklamasında, “İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi’nden 1517’e yakın ihbar alındığı bildirilmiştir. Olumsuz hava şartları nedeniyle 33 çatı uçması, 192 ağaç devrilmesi olayı yaşanmış, 236 tehlike arz eden parça, 52 Trafik ışığı ve yön tabelası, 12 araç ise hasar görmüş ve tüm bu olaylara müdahale edilmiştir. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 38 vatandaşımızın yaralandığı ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Bursa’da 38 ağaç devrilmesi, 31 tehlike arz eden parça ihbarı, 21 çatı uçması, altı tabela uçması ve iki hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 98 olay meydana geldiği, Bolu’da iki çatı uçması olayı yaşandığı, Tekirdağ’da bir ağaç devrilmesi, iki direk devrilmesi, dört çatı uçması, bir tabela uçması olmak üzere toplam sekiz olay meydana geldiği ve Yalova’da üç ağaç devrilmesi, bir tehlike arz eden parça ihbarı, iki çatı uçması, bir çit devrilmesi ve bir ekip talebi olmak üzere toplam sekiz olayın meydana geldiği belirtildi. Bursa, Bolu, Tekirdağ ve Yalova’daki olaylarda can kaybı ve yaralanma olmadığı da kaydedildi.