Aytaç Timur sürdürülebilirlik üzerine konuşacak. Aslında bu kavramın tarihi çok eski değil. Özellikle 1970’lerin başından bu yana kullanılıyor. Doğa-insan ilişkisinde, öyle bir noktaya doğru geldik ki, insanın yapıp ettikleri artık doğa açısından sürdürülebilir olmaktan çıkıyor.
Us Atölyesi her ay belirli bir başlığı ayın konusu yapıyor ve konusunda uzman kişileri konuşmacı olarak çağırıyor. Bazen aylık konu dışına çıkıp, bir haftayı özel bir konuya da ayırabiliyor. Şubat ayı sanat felsefesiyken, mart ayı Nietzsche ayıydı. Nisan’da Lacan konuşulacak ve mayıs ayında Fichte.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde, her cuma saat 20-22 arası yapılan çalışmalara katılım serbest ve ücretsiz. Detaylı bilgi için www.usatolyesi.org adresini ziyaret edebilir ya da 532 722 85 90 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…