Kategoriler: DünyaEkonomiManşet

Fed politika faizini değiştirmediğini açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed konuyla ilgili yaptığı açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığını kaydetti.

‘Ekonominin gidişatı salgının seyrine bağlı’

Açıklamada, salgından en olumsuz etkilenen sektörlerin iyileşme göstermesine rağmen tam toparlanmadığı ifade edildi. Yükselen enflasyonun da büyük ölçüde geçici faktörlerden kaynaklandığı belirtildi.

Ekonominin gidişatının salgının seyrine bağlı olduğu da şöyle vurgulandı:

Ekonominin gidişatı salgının seyrine bağlı olmaya devam ediyor. Aşılarla ilgili ilerleme, halk sağlığı krizinin ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmaya devam edecek, ancak ekonomik görünüme yönelik riskler devam ediyor.”

Mevcut varlık alımında da değişikliğe gidilmedi

Federal Açık Piyasa Komitesi‘nin (FOMC) uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde iki enflasyon hedefini sağlamayı amaçladığı da tekrar edildi ve bu hedeflere ulaşılana kadar para politikasının destekleyici duruşunun sürdürülmesinin beklendiği ifade edildi.

Fed, banka mevcut varlık alımında da değişikliğe gitmedi ve “Ekonomi hedefler doğrultusunda ilerleme kaydetti ve Komite önümüzdeki toplantılarda ilerlemeyi değerlendirmeye devam edecektir” dedi.

Açıklamada, Komitenin uygun para politikası duruşunu değerlendirirken gelen verilerin ekonomik görünüm üzerindeki etkilerini izlemeye devam edileceği ve hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek risklerin ortaya çıkması halinde, para politikası duruşunu uygun şekilde ayarlamaya hazır olunacağını da tekrar edildi.