Fahrettin Koca’dan kongre eleştirisine yanıt: Gündemde tutmanın kimseye faydası yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal mesafesiz ve kalabalık görüntüleriyle pandemi sürecinde gerçekleştirilen ve halkın tepkilerine neden olan AKP kongreleriyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Fox muhabirinin kendisine yönelttiği soruya yanıt veren Koca, “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

‘Ayrıcalık çıkarma hikayesi doğru değil’

Bakan Koca, açıklamasının devamında “Çünkü bugüne kadar bilgilendirmelerimiz, kapalı ortamlarda bulaştığını biliyoruz. Kalabalık ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Yakın temastan virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirmede bir değişiklik söz konusu değil” dedi.

Sorumluluğun kimde olduğunu soran gazeteciyi, “Herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikayesini oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Herkesin bu mücadelede bir ve beraber ve bu bulaşının nasıl olduğunu da bildiğimiz için mücadelede buna göre tedbirlere uyum göstermesi gerektiğinin altını çiziyorum” şeklinde yanıtladı.

İşgal ettiğiniz koltuğun ne faydası var?

Yeşiller Partisi, Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından bir paylaşım yaptı. Günlük koronavirüs vaka tablosunun paylaşıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu tabloya rağmen kapalı yerde toplanmama, maske ve mesafe kurallarını yok sayan AKP kongrelerini konuşmanın faydası olmadığını düşünüyorsanız, işgal ettiğiniz koltuğun ve hükümetinizin ne faydası var sayın Fahrettin Koca?

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete