CHP’li Mahmudiye Belediye Başkanı hayvanseverlere hakaret etti

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde hayvanların zehirlenmesi üzerine başlayan tartışmada Mahmudiye Belediyesi Başkanı İshak Gündoğan, belediyeye sorumluluklarını hatırlatan hayvan hakları savunucularına hakaret etti.

Gündoğan, Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı’ya yönelik “sayfamı kirletme it yavrusu asalak yaratık” ifadelerini kullandı.

İki köpek kurtarılamadı

28 Ekim günü üç köpek ve bir kedinin zehirlendiğinin ihbar edilmesi üzerine Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı ihbar üzerine kurumları harekete geçirdi.

Zehirlenen iki köpek kurtarılamazken bir köpek ve bir kedi tedaviye alındı. Tedaviye alınan zehirlenen hayvanların hayati riskleri devam ederken bölgede zehirlenen başka hayvanların da olduğu tahmin ediliyor.

Belediye Başkanı eleştirildi

Zehirlenme olayı üzerine bölgede koruyucu tedbirler alınması çağrısı yapan Gülçin Yapıcı’nın çağrısı sonrasında Eskişehir Valiliği, Mahmudiye Kaymakamlığı, Eskişehir İl ve Mahmudiye İlçe Tarım Müdürlükleri, Eskişehir DKMP ve İl Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı.

Tüm bunlar yaşanırken Mahmudiye’nin CHP’li Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ın sessizliğe bürünmesi üzerine hayvanseverler belediye başkanını eleştirdi.

Gündoğan: Şov yapıyorsunuz

Gülçin Yapıcı’nın “Kısırlaştırma ve beslemeler konusunda duyarlı davranmaya ve halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara davet ediyorum” sözleri üzerine CHP’li başkan Gündoğan sosyal medya hesabı üzerinden şunları yazdı:

“Gelin bunları hayvansevmeyenler olarak siz yapın. Hayvanlara sizden zarar gelir. Benim yaptığım işler ortada. Şov yapıyorsunuz.”

Paçalı: Sorumlu belediyelerdir

Yapıcı’ya yönelik bu sözler üzerine birçok hayvansever belediye başkanına tepki gösterdi. Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı da Belediye Başkanı İshak Gündoğan’a bu sözlerinin doğru olmadığını belirterek dernek başkanına sahip çıktı.

Paçalı “Sokak popülâsyonunun doğrudan sorumlusu 18 yıldır 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kısırlaştırma ödevini yapmayan belediyelerdir. Kanuni sorumluluğunu yerine getirmeyen bir belediyenin başkanının bu sözleri adına bugün de biz utandık” dedi.

Gündoğan: Asalak yaratık

Bu sözler üzerine Mahmudiye Belediyesi’nde çalıştığı öğrenilen Turgut Öztürk adlı şahıs Paçalı’yı hedef alarak sinkaflı küfürler etmeye başladı.

Paçalı’nın “Maaşlı memurlarınıza sahip çıkın” uyarısı üzerine ise CHP’li belediye başkanı İshak Gündoğan Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı’ya “sayfamı kirletme it yavrusu asalak yaratık” sözleri ile cevap verdi.

Yapıcı: Hayvanlar açısından endişeliyiz

Yaşananlar üzerine açıklama yapan Gülçin Yapıcı, geçtiğimiz günlerde Eskişehir Barosunun Siyasette Ayrımcı Dili Önleme çağrısı yaptığını, Mahmudiye Belediye Başkanının da bu çağrı sonrası taahhüt imzaladığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu dil ve uslup siyasete yakışmayan bir dil ve usluptur. Sorumlu davranması gereken bir belediye başkanının 3 gün önce böyle bir taahhüt imzalayıp 3 gün sonra hayvanseverlerin olumlu gündem çağrısına küfürlerle yanıt vermesini kınıyoruz. Bu ilçedeki hayvanların açlığından, zehirlenmesinden, popülasyonun artmasından belediye başkanı tam sorumludur. Kendisine sorumluluğunu hatırlatanlara küfürlerle saldırması aciziyetinin bir göstergesidir. İnanıyoruz ki bu çirkin dile karşı partisi gerekeni yapacaktır.”

Paçalı: Bu çukur dille mi ülke yönetecekler?

 Erman Paçalı ise “Konunun kanuni gerekliliklerini yerine getireceğiz elbette ancak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin de bu skandal sözlere kayıtsız kalmayacağına ve bu belediye başkanı ve belediyenin üzerimize saldığı çalışanları hakkında parti disiplin işlemlerini yapmasını bekliyoruz” dedi.

Paçalı açıklamasına “Böyle ahlaksızlık olur mu? Hem kanunu tanımıyorlar, hem de ikaz edene saldırıyorlar. Bu zihniyetle mi hayvanı koruyacaklar. Ülkeyi bu çukur dil ile mi yönetmeye adaylar? Buna kayıtsız kalabilme ihtimalleri dahi çok korkunçtur. Parti gereğini kendi içinde yapacaktır” sözleriyle devam etti.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete