Kategoriler: KadınManşet

Dikili’deki tecavüz davasının ilk duruşması 15 Kasım’da Bergama Ceza Mahkemesi’nde

2012 yılı Mart ayında İzmir Dikili’de önce babasının arkadaşı A.K.; sonra da yardım istemek için gittiği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 52 yaşındaki R.K. tarafından tecavüze uğradığını iddia eden 9. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki E.A.’nın babası tarafından açılan davanın ilk duruşması 15 Kasım Cuma günü (Yarın) Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

E. A’nın babası ile birlikte Dikili Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, şikayetçi olmasından sonra ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen A.K. ve R.K. ile ilgili bir gözaltı işlemi dahi yapılmadığı belirtiliyor.

İzmir 2 Nolu Şube ilçe temsilcilikleriyle birlikte bu davanın takipçisi olacağını açıklayan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ebru Dinçel,E.A.’ya tecavüz edenlerin bir gün bile gözaltı alınmamalarının düşündürücü olduğunu belirterek, Din Kültürü  ve Ahlak Bilgisi öğretmeni R.K.’nın daha önce de ilkokul çağındaki çocuklara cinsel tacizde bulunduğu için açığa alındığını, daha sonra görevine geri döndürüldüğünü ifade etti.

15 Kasım 13 Cuma günü Bergama’da ‘Gerçek Adalet’ için Adliye Sarayında olacaklarını söyleyen Dinçel, tüm kamuoyunu bu davada duyarlı olmaya ve E.A.ile dayanışmaya çağırdı.

Eğitim Sen 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ebru Dinçel, ‘’ ‘Kızlı erkekli’ yaşamların tartışıldığı bu günlerde, ‘devlete emanet’ cezaevlerindeki,yurtlardaki çocukların tecavüzlerden, tacizlerden korunmadığı, korunmadığı gibi sorumluların cezalandırılmadığı, küçücük çocukların babaları yaşlarındaki adamlara gelin edildiği, 13 yaşındaki tecavüze uğrayan çocuklara ‘rızası var!’ dendiği,mayınlarla bedenleri parçalanan çocukların katillerinin ortaya çıkarılmadığı, erkek egemen zihniyetin ve uygulamalarının yaşamımızın her alanına sirayet ettiği bu ülkede tecavüze uğramış bir çocuk için daha ‘Erkek adalet değil,gerçek adalet istiyoruz!’ Tecavüzcülerin ellerini kollarını sallayarak gezdiğini, çocuklarımıza ‘öğretmenlik’ yaptığını bilmek bizleri tedirgin ediyor.Bu kişilerin en ağır cezayı almaları için sonuna kadar mücadele edeceğiz.Biz Eğitim Sen’li öğretmenler olarak,çocuklarımızın düşlerini çalanlardan hesap soracağız!’’ dedi.

R.K.’dan alınan kan örnekleri ile E.A.nın ifadesi üzerine tecavüz edilen dernekte bulunan battaniye üzerindeki meninin uyumlu olduğu öğrenildi.Yine edinilen bilgiye göre,soruşturma sırasında E.A.ya Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nca yapılan testlerin sonucunda E.A’nın ‘sınır zeka kapasitesine’sahip olduğuna dair rapor verildiği kaydedildi.

(Yeşil Gazete)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi