Kategoriler: ManşetTürkiye

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan cezaevinde ölü bulundu

17 Mayıs 2006 yılında gerçekleşen Danıştay saldırısının faili olan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Alparslan Arslan‘ın tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde intihar ettiği iddia edildi.

İntihar iddiaları üzerine Baba İdris Arslan, Superhaber’den Mevlüt Yüksel‘e konuştu. “Oğlum intihar etmedi, öldürüldü” diyen baba Arslan, şunları söyledi:

“Bu gece saat 23:00 sıralarında Silivri’de yaşayan kızım cezaevinden aranmış ve oğlunun intihar ettiği söylenmiş. Oğlumun intihar ettiğine inanmıyorum. Bana göre oğlum öldürüldü. Biz Alparslan Arslan’ın tahliyesini beklerken ölümünü öğrendik”

Alparslan Arslan’ın cezaevinde ölümüne ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.

Ne olmuştu?

1977 doğumlu, İstanbul Barosu’na kayıtlı  avukat Alparslan Arslan’ın 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay İkinci Dairesi’ne düzenlediği silahlı saldırıda dört Danıştay üyesi yaralanmış ve hakim Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti.

Saldırının ‘Ergenekon’ tarafından azmettirildiği iddiaları üzerine daha sonra Danıştay ve Ergenekon davaları birleştirilmiş ve Arslan, İstanbul’daki davada tekrar yargılanmaya başlanmıştı. Arslan, 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon Davası’nda iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 25 Kasım 2020’de Arslan’a verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 72 yıl hapis cezasını onamıştı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi