Kategoriler: Spor

Cumhubaşkanlığı Bisiklet Turu başladı

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ilk etabını, Rabobak takımının Hollandalı sporcusu Theo Bos kazandı.

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Alanya-Alanya etabı ile başladı. 25 takımdan 200 sporcunun mücadele ettiği 135 kilometrelik etabın birinciliğini Rabobak takımının Hollandalı sporcusu Theo Bos, 3 saat 5 dakika 55 saniyelik derece ile elde etti. Etabın ikincisi aynı zaman ve tekerlek farkıyla GrenEdge Takımından Harley Matthew Goss, üçüncüsü ise Team Type 1 takımından  Daniele Collı oldu. Bos, yarınki Alanya-Antalya etabında Turkuaz Mayoyu giyecek.

Etabın sprint birinciliğini ise Andalucia takımından Javier Abeja Ramırez elde ederek 5 puan kazandı. İkinciliği Argos Shimano’dan Albert Tımmer, üçüncülüğü de Salcano Arnavutköy takımından Gabor Kasa kazandı.

Türkiye Güzellikleri priminin sahibi ise Lotto Belisol takımından Frederigue Robert oldu. Bu kategorinin ikinciliğini Katusha takımından Maxıw Belkov, üçüncülüğünü ise Argos Shimano takımından Albert Tımmer elde etti.

reklam

Dereceye giren sporcuların ödüllerini, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Aktan ve Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna verdi. Ömer Durna, sporculara uçak maketi ve çek hediye etti. Sporculara, Alanya’nın yöresel meyvesi muz da ikram edildi.

Bu arada, yarışın bitimine 2 kilometre kala meydana gelen kazada, yaklaşık 20 sporcu düştü. Sporcular daha sonra yarışa devam etti.

Tur, yarın koşulacak 153 kilometrelik Alanya – Antalya etabı ile devam edecek.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi