Kategoriler: ManşetTürkiye

CHP’nin ‘adalet yürüyüşü’ başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davası kapsamında 25 hapis cezası alıp tutuklanmasının Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a ‘adalet’ yürüyüşü başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Elimde sadece üzerinde ‘Adalet’ yazan bir pankart olacak” diyerek duyurduğu yürüyüşüne başladı. Güvenpark’tan yola çıkan Kılıçdaroğlu’na binlerce kişi eşlik ediyor. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden binlerce kişi sık sık “Hırsız, katil Erdoğan” sloganı atıyor.

“Rezaleti görür bütün dünya”

Kılıçdaroğlu, dün (14 Haziran) CNN Türk’te Şirin Payzın’ın olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında yürüyüşe izin verilip verilmemesine yönelik soruya “Yasaklasınlar. Daha da büyür. Rezaleti görür bütün dünya. Türkiye’de bununla ilgili olumsuz haberler çıkarmaya çalışacaklar, bunun farkındayız” diyerek cevap vermişti.

MYK’da alınan karara göre, Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekiller Ankara’dan İstanbul’da Berberoğlu’nun konulduğu Maltepe Cezaevi’ne kadar yürüyecek. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Özgürlük ve Dayanışma (ÖDP) de yürüyüşe katılacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün 23 gün sonra Enis Berberoğlu’nun tutuklandıktan sonra konulduğu Maltepe Cezaevi’nin önünde sona ermesi planlanıyor.

“Bıçak kemiğe dayandı”

Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başlamadan önce şöyle konuştu:

“Kendi ülkemizde gazetecilerin hapiste olmasını istemiyoruz. Milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Bir dikta yönetimiyle. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Söyledim, eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. B ülkenin geleceği için hep beraber mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşün bir siyasi partiyle ilgisi yok. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede barış olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede huzur olmaz. Adalet, adalet, adalet. Bu soylu kavramın gereğini yapmak zorundayız. Herkesin siyasal görüşüne saygılıyız, ama herkes yargının bağımsızlığını sağlamak zorundayız. Bütün dünya duysun, bütün dünya. Biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Biz dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz. Biz barış istiyoruz, tüm dünya duysun. Taşeronlar için, emeçiler için, öğretmenler, memurlar için adalet istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz.”

“HDP’li vekiller için de yürüyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise, “Biz bu yürüyüşü sonlandırmayacağız çünkü ‘herkes için adalet’ diyerek başladık yürüyüşe. Tutuklu HDP’li vekiller için de yürüyoruz” dedi.

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi